Hoe begin je met tennis?

Stappenplan: beginnen met tennis
Het overkomt ons allemaal wel eens. Je hebt interesse in een sport, maar om de stap te maken en te beginnen is lastig. Het is spannend en nieuw, echter je bent ook wel nieuwsgierig. Wil jij graag op tennis? Alleen je weet niet hoe je het moet aanpakken? Geen zorgen! Met dit stappenplan weet jij hoe je moet beginnen.

Proefles
Ga op onderzoek uit en kijk of er een tennisvereniging in de buurt is. Als je één op het oog hebt kun je voor meer informatie kijken op de website of naar de vereniging toe gaan. Voor een proefles hoef je nog geen materialen aan te schaffen, zoals een tennisracket. Tijdens zo’n les kom je er achter hoe een training gaat en of deze sport bij je past.
Er zijn ook verenigingen die een pakket aanbieden om kennis te maken met tennis. Dit bevat onder andere enkele trainingslessen zonder dat je nog lid moet worden. Ben je hierna nog steeds enthousiast? Dan is het tijd om de volgende stap te zetten.

Lid worden
Om lid te worden moet je bij jouw tennisvereniging een lidmaatschap afsluiten. Per vereniging kunnen de eisen van het lidmaatschap en de kosten verschillen. Vaak worden er ook diverse pakketten aangeboden voor bijvoorbeeld jeugd, studenten en families. Wanneer je bent aangesloten bij één van de KNLTB-verenigingen, krijg je ook een KNLTB pas. Hiermee krijg je toegang om een baan te huren, toernooien te spelen en competitie.

Aanschaf materialen en kleding
Voordat je begint aan je eerste training, is het tijd om materialen en kleding aan te schaffen. Qua kleding is het beste dat het bestemd is voor sport, het zweet opneemt en fijn aanvoelt. Je hoeft niet meteen tenniskleding te kopen, dat kan later altijd nog. Tevens is een broek met zakken handig om een tennisbal in te bewaren. Verder heb je niet heel veel nodig. Een goed paar tennisschoenen, een racket, ballen en je kan er tegen aan!

Trainingslessen
Kosten van trainingen komen nog over de prijs heen van het lidmaatschap. Wel is het aan te raden om als beginner trainingslessen te volgen. Met toezicht van een ervaren trainer leer je tijdens zo’n les de basis door middel van diverse oefeningen te doen. Op deze manier kan je jouw tennisvaardigheden ontwikkelen. Meestal train je één of twee keer in de week met leeftijdsgenoten en mensen van dezelfde speelsterkte (niveau).

Met dit stappenplan heb je nu geen excuus meer om niet meer op tennis te gaan. Vind je het toch nog spannend om de stap te maken? Ga dan samen met een kennis of vriend(in) deze sport beoefenen. Kortom: zoek een vereniging,
doe een proefles, word lid en begin met trainen. Veel plezier en succes!