Geborduurde handdoeken met je logo of marketinguiting erop?

Heb je als ondernemer ooit overwogen om handdoeken met je logo of marketinguiting erop te laten borduren? Het kan een mooie manier zijn om je merk te promoten en je onderscheidend vermogen te vergroten. In deze blog gaan we in op de voor- en nadelen van het borduren van handdoeken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of deze vorm van marketing iets voor jouw bedrijf is.

Voordelen

Zichtbaarheid

Wanneer je handdoeken laat borduren met je merk en/of marketinguiting erop, creëer je bewustzijn voor je merk. Als de handdoeken op bijvoorbeeld sportscholen, hotels of wellnesscentra worden gebruikt, wordt je merk meteen voor iedereen zichtbaar.

Uniek

Handdoeken laten borduren maakt je merchandise uniek en onderscheidend. Mensen onthouden vaak bedrijven of merken die zich onderscheiden van concurrenten. Bedrukte handdoeken kunnen precies die factor zijn die een potentiële klant naar jouw bedrijf brengt.

Kwaliteit

Geborduurde handdoeken zijn vaak van hogere kwaliteit dan bedrukte handdoeken. De borduursels hebben meer diepte, waardoor het er aantrekkelijker uitziet en daarnaast blijven de borduursels beter zitten dan print.

Nadelen

Kosten

Geborduurde handdoeken zijn over het algemeen duurder dan bedrukte handdoeken. Het borduren van handdoeken is handwerk, dus er wordt vakmanschap vereist. De kosten hiervoor worden doorberekend in de prijs.

Tijd

Het borduren van een handdoek kost meer tijd dan het bedrukken ervan. Het kan daardoor langer duren voordat je de handdoeken in handen hebt. Als je snel handdoeken nodig hebt, is borduren wellicht niet de beste optie.

Beperkt ontwerp

Het borduren van handdoeken biedt minder ontwerpmogelijkheden in vergelijking met bedrukking. Dit komt doordat het oppervlak van de handdoek beperkt is. Hierdoor kunnen complexe ontwerpen of afbeeldingen lastig te realiseren zijn.

Waar moet je op letten bij het kiezen van het materiaal?

Katoen is nog steeds de nummer één keuze voor handdoeken die geborduurd worden. Het materiaal is sterk en absorberend, waardoor het zeer geschikt is voor handdoeken.

Microvezel is ook een optie, maar biedt minder plaats voor de borduursels vanwege de gladheid van het weefsel. Wanneer je echter een geborduurde voetbalhanddoek wilt maken is microvezel de betere optie vanwege de lichtgewichtheid.

Handdoeken met een hoog percentage polyester voelen minder zacht aan, maar bevatten wel minder vocht.

Het laten borduren van handdoeken kan een mooie manier zijn om je merk te promoten. Hoewel het duurder kan zijn en meer tijd in beslag kan nemen dan bedrukte handdoeken, hebben geborduurde handdoeken een betere kwaliteit en bieden ze meer exclusiviteit. Wanneer je besluit om handdoeken te laten borduren voor je bedrijf, zorg er dan voor dat je het juiste materiaal kiest en een goede ontwerpgrenzen begrijpt.

Samenvattend

Het promoten van je merk door handdoeken te laten borduren is een goede manier om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Het kan echter duurder zijn dan bedrukte handdoeken en meer tijd in beslag nemen. We hopen dat deze blog je heeft geholpen om beter te begrijpen of geborduurde handdoeken een goede keuze zijn voor jouw bedrijf. Als je nog steeds niet zeker bent, kun je altijd een expert raadplegen om je in je beslissing te begeleiden.